2019年03月19日

SUSHI

Sushi is the most famous Japanese foods in the world, it is raw fish on the vinegared rice.
日本を代表する食べ物と言えば寿司。鮨とも書きます。元々は保存のため酢飯と魚を合わせたので鮨、鮓だったのですが、寿を司ると言う縁起の良い字を使い広めたのが始まりです。
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Nigiri-Sushi is the most popular style that was made in early 1800s Edo-era. The first shop was street market, customer were standing to eat sushi that was no habit eating raw fish due to no fridges to keep the fish from within vinegar, soy source or boiled. Sushi was called Edo-mae that meaning was in front of Edo castle.
寿司にも色々な種類があります。代表的なのは握り寿司で発祥は江戸時代(1800年代前期)の屋台の立ち食いだそうです。もともとは庶民の食べ物だったのです。江戸前寿司と呼び、冷蔵庫・冷凍庫は無く魚を保存するために酢に漬けたり、醤油に漬けたり、煮たりして生で食べる習慣はありませんでした。
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We could eat raw fish after 1945 due to fridges were became widespread, freight network system was advanced we are able to eating fresh fish recently.
魚を生で食べるようになったのは、戦後で冷蔵庫が普及されてからです。流通が発達して捕れたての新鮮な魚を食べられるのは嬉しいことです。
Sushi is also popular in the world because it is more healthy than meat for less oily.
肉よりも脂が少なく健康的であることから、海外でも寿司は人気があります。
Please enjoy to eat delicious original Sushi in Japan. In this blog, it is informed traditional Sushi.
折角、日本に来たのだから、本場の美味しいお寿司を楽しんで下さい。日本の伝統的なお寿司を紹介します。
Traditional Japanese foods are not too strong taste. The order of eating sushi, mild flavor such as white fish at first then strong taste red fish such as tuna and salmon, because of eating mild flavor after eating strong one so it is difficult to enjoy independently mild one taste, if drinking green tea or any alcoholic or eating sweet picked ginger, it is reset in the mouse.
日本料理は薄味で素材の味を楽しむ料理が多いです。お寿司は味の薄い淡白なネタから食べ始めて、徐々に味の濃いネタを食べるようにすると、味が混ざらずに美味しく食べられます。お茶、お酒を飲んだり、ガリを食べると口の中が整えられます。
酢飯Vinegared rice
シャリ
Shari
 酢飯.jpg
具・種Topping
ネタ
Neta
 ネタ.jpg
生姜Sweet pickled ginger
ガリ
Gari
 ガリ.jpg
山葵Wasabi
サビ
Sabi
 山葵.jpg
お茶Green tea
アガリ
Agari
醤油Soy source
ムラサキ
 

白身White fish
Amberjack
ブリ
Buri
 鰤.jpg
縁側Flounder Edge
エンガワ
Engawa
 縁側.jpg
Snapper
タイ
Tai
 鯛.jpg
勘八Greater amberjack
カンパチ
Kanpachi
 勘八.jpg
Flounder
ヒラメ
Hirame
 鮃.jpg

Shells
帆立Scallop
ホタテ
Hotate
帆立.jpg
青柳Trough shells
アオヤギ
Aoyagi
青柳.jpg
Abalone
アワビ
Awabi
鮑.jpg
赤貝Bloody clam
アカガイ
Akagai
赤貝.jpg

光物Blue fish
小鰭Small dotted gizzard shad
コハダ
Kohada
小鰭.jpg
Mackerel
サバ
Saba
鯖.jpg
Sardine
イワシ
Iwashi
鰯.jpg
Jack fish
アジ
Aji
鯵.jpg
秋刀魚Sanma
サンマ
Sanma
秋刀魚.jpg
Japanese spanish mackerel
サワラ
Sawara
鰆.jpg
Japanese sea bass
スズキ
Suzuki
鱸.jpg

烏賊Squid
イカ
Ika
烏賊.jpg 
Octopus
タコ
Tako
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海老Shrimp
エビ
Ebi
海老.jpg
蝦蛄Squilla
シャコ
Shako
蝦蛄.jpg 

赤身Red fish
Tuna
アカミ
Akami
鮪赤身.jpg
Fatty Tuna
トロ
Toro
鮪.jpg 
Skipjack
カツオ
Katsuo
鰹.jpg 
Salmon
サーモン
Sake
鮭.jpg 

巻物Roll
カッパ巻き
Kappa roll
Cucumber rollカッパ巻き.jpg 
鉄火巻き
Tekka roll
Tuna roll鉄火巻き.jpg 
干瓢巻き
Kanpyo roll
Dried gourd roll干瓢巻き.jpg 

軍艦巻きShip roll
鮭卵Salmon roe
イクラ
Ikura
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海栗Sea urchin
ウニ
Uni
海栗.jpg 

穴子Sea eel
アナゴ
Anago
穴子.jpg 
Omelette
ギョク(玉子焼き)
Gyoku
玉子.jpg 


Wasabi and ginger have a germicidal effect. Top side is better than bottom side for putting soy source because rice may be released. Fish touching tongue is more taste, please try it.
山葵、生姜は殺菌作用があるので生物と一緒に食べます。醤油はシャリに付けずにネタに付けるとシャリが崩れません。シャリを下にして食べると舌の上にシャリが乗るのでより味わえるとも言います。
Other type sushi are hanare-sushi, Oshi-sushi, chirashi-sushi, hako-sushi, inari-sushi etc.
握り寿司の他にはなれずし、押し寿司、ちらし寿司、箱寿司、稲荷寿司などがあります。
Nigiri.jpg
How to cook作り方
①Rice steam
 ご飯を炊く
②Steamed rice combine with vinegar
 ご飯と寿司酢を混ぜる
 Rice 150g ; vinegar 15cc + sugar 10g + salt 5g
 米1合(150g)+酢15cc(大さじ1.5)+砂糖10g(大さじ1)+塩5g(小さじ1)
③Vinegared rice press and put on raw fish with wasabi
 酢飯を握り山葵を付けて好きな具を乗せる
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Sushi restaurant寿司屋
Ginza銀座、Tsukiji築地
Sapporo札幌
Kamaishi釜石
Niigata新潟
Shizuoka静岡
Kanazawa金沢
Nanba難波
Hiroshima広島
Kochi高知
Hakata博多
Naha那覇
回転寿司.jpg
Kaiten-sushi(conveyor belt sushi, sushi train) was started from Osaka in 1958, after then this type shop was increasing number of shop for all of Japan and oversea. Almost this type shop is cheaper than traditional sushi restaurants.
回転寿司は1958年に大阪に登場して以来、手軽な値段で食べられることから全国に広がりました。
posted by RWC2019 at 11:48| Comment(0) | ABOUT JAPAN | このブログの読者になる | 更新情報をチェックする
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