2017年10月04日

ISE

Ise-Jingu
The official name is Jingu. The kindly called O-Ise-san that places in Ise.

Jingu has two major Kami deified, Nai-ku deified Amaterasu-Ohmikami who is origin of Kami in Japanese and Ge-gu deified Toyouke-Ohmikami who is Kami of foods, 125 kami deified in Jingu.Nai-ku is inner shrine and Ge-ku is outside of shrine.
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Jingu built 2,000 years before, It size is 5,500ha there are 89ha as inner shrine, 93ha as outside of shrine and forest.

Worship takes whether they are the inner shrine for 1 hour-1 hour and 30 minutes and the outside of shrine for for 40 minutes-60 minutes.

The place is tense atmosphere different as outside and I felt the thought that body was tight and heart is investigated in silent big forest.


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伊勢神宮
正式には神宮です。伊勢にあることから、お伊勢さんと親しまれています。

伊勢神宮には、日本神話に登場する神。皇室の祖神で、日本人の総氏神の天照坐皇大御神(あまてらしますすめおおみかみ)が祀られている皇大神宮、内宮(ないくう)と衣食住の守り神である豊受大御神を祀る豊受大神宮、外宮(げくう)があります。
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14所の別宮(べつぐう)、43所の摂社(せっしゃ)、24所の末社(まっしゃ)、42所の所管社(しょかんしゃ)があり、合計125の社宮を合わせて神宮と呼んでいます。
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内宮(皇大神宮):三重県伊勢市宇治館町1
外宮(豊受大神宮):三重県伊勢市豊川町279
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2,000年以上前の垂仁天皇26年に内宮、雄略天皇22年に外宮が建立されました。

外宮が89ha、内宮が93haで境内の面積は合計約180ha。神宮林を足すと5,500haの広さがあります。東京ドーム1200個分の大きさです。1ha = 100m * 100m = 10,000㎡

参拝には、内宮1時間~1時間30分、外宮40分~60分かかかります。

広い敷地の中は、街中と違い厳かな雰囲気があり、静寂した森の中で心が洗われ、身が引き締まる思いがしました。
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- Ise specialty -
- 伊勢の名物 -

Akafuku
Akafuku is Japanese sweets that is mashed red bean on rice cake since 1707, it shape from Isuzu-river that is flow in Jingu.

赤福
1707年(宝永4年)に創業された赤福餅は、お餅の上にこし餡(あん)をのせた餅菓子です。形は伊勢神宮神域を流れる五十鈴川(いすずがわ)に由来しています。
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Ise-Ebi
Ise-Ebi is one of lobster, their size is 20 to 30 cm, The famous origin are Mie and Chiba in October to April. I love to eat by Sashimi that is fresh and PULI-PULI eating feeling. It is delicious by steak, fry and soup.

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伊勢海老
熱帯域の浅い海に生息する大型のエビで体長は20~30cm、漁期は10月から4月、三重県、千葉県の漁獲高が多いです。プリップリッの刺身で食べるのが一番のおすすめですが、焼いても、フライにしても、出汁を取っても美味しいです。



Ise-Udon
The soy-souse with fish soup on thick Udon that is one of Japanese noodle, this Udon eating feeling is surface as soft but inside as like rice cake.

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伊勢うどん
たまり醤油に鰹節やいりこ、昆布等の出汁を加えた、黒く濃厚なつゆ(タレ)を、太い緬に絡めて食べます。麺は極太で、茹で時間が長く、表面はふんわりとしていて、中はもちっとした食感です。
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じゃらん伊勢紅葉

posted by RWC2019 at 17:57| Comment(0) | SIGHTSEEING | このブログの読者になる | 更新情報をチェックする
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