2017年07月18日

Japanese food

🍣SUSHI 寿司
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SUSHI that is one of Japanese food, is famous in the world. The origin of SUSHI is fish on vinegar rice. It was known by easy to eat used only one hand in old Japan 400 years ago. The vineger rice is kept to stock. Many Japanese people eat a lot of fish because Japan's around is sea. Sashimi is peace of raw fish, eat by flesh fish or eat by with vinegar. Nowaday the part of SUSHI is vegetable or meat on rice. A eating prosesure of SUSHI is from light taste to deep taste. The light taste are white fish and shellfish, the deep taste are red fish that are sarmon and tuna.
寿司は世界的にも有名となっていて日本食の代名詞となっています。本来の寿司とは酢飯と魚を握った物です。一口で食べられることから、大衆に広まりました。酢飯は炊いた白米を保存する為に酢を混ぜました。日本は島国で周囲を海に囲まれていますので古くから漁業が盛んで魚を食べる習慣があります。魚は取れたての魚を新鮮なまま食べたり、保存用に酢で締める食べる方法があり、生の魚の切り身のことを刺身と言います。最近は魚では無く、野菜や肉類を使った寿司もあります。

🍚Ichi-jyu, San-sai 一汁三菜
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Rice is main dish in Japanese food. Gohan is steam rice that is polished. Japanese food has the rice with fish, vegetables or meats. Wa-shoku as Wa is old Japan's name, shoku is eating or food, entry to World Cultural Heritage. Traditional Wa-shoku has Ichi-jyu, San-sai that meaning as Ichi is one, jyu is soup, San is three and sai is food. The many kinds of food is good balance for us and very healthy.
日本では米が主食です。米を精米して胚芽を取り除き、水と一緒に炊いて白米として食べることが多くご飯と呼びます。魚や野菜、最近は肉料理と合わせてご飯を食べます。古い日本は和と呼ばれていて、日本食のことは和食とも言います。世界文化遺産に登録された和食は、一汁三菜と言って、ご飯と汁物、三種類の料理と合わせて食べることで栄養バランスの良い食事です。

Number
1. One
--- Ichi
2. Two --- Ni
3. Three – San
4. Four -- Yon
5. Five -- Go
6. Six --- Roku
7. Seven – Nana, Shichi
8. Eight – Hachi
9. Nine –- Kyu
10. Ten -- Jyuu

🍛Curry rice カレーライス
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Curry rice is popular of Japanese foods. Normal Japanese home eat Curry rice once a week. The curry rice is curry on steam rice. The curry that is India origin, changed Japanese original into pork, chicken, beef, seafood or vegetables and kinds of pepper arranging to many kinds of curry we have. Kids dislike spicy taste so the family in kids cook sweat curry. Fukujin-zuke or Rakkyo there are kinds of pickles. We eat together.
日本の人気料理で家庭では週に一回位、カレーライスを食べます。カレーをご飯にかけて一緒に食べます。カレーは元々インドの料理ですが、日本独自に進化して豚肉、鶏肉、牛肉、魚介や野菜を入れたり、胡椒、香辛料の味付けをアレンジして様々な種類があります。子供は辛い味が苦手なので、甘い味付けのカレーにします。福神漬けやラッキョウを合わせて食べることが多いです。

🍜 Ra-menラーメン
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We Japanese have eat some noodle. Traditional Japanese noodles are Soba and Udon. But most popular noodle is Ra-men that is from China origin. The Ra-men changed Japanese original. We have many kinds of taste Ra-men that popular taste is Miso, Syoyu, Sio and Tonkotsu as Miso is soybeans paste, Syoyu is soy-sauce, Sio is solt and Tonkotsu is pork soup. The most northern area Hokkaido, Miso Ra-men and strong flavor Syoyu Ramen is popular, The light flavor Syoyu Ramen and Syoyu tonkotsu Ramen is popular in Tokyo, The tonkotsu Ra-men is popular in Kyushu there is southern west area. Northern and Eastern area Japanese like strong flavor Syoyu that colour is black, Southern and Western Japanese like light flavor Syoyu that colour is clear brown. The Ra-men soup by meats, fish or vegetables boiled with Miso, Syoyu, Sio or Tonkotsu. The Ra-men noodle is many kinds of style, material by local. The popular topping are Cha-syu as slice roast pork, Menma as bamboo shoot, Negi as spring onion and vegetables. Ra-men is hot noodle we Japanese have eat noodle with air by cooling that sound is Hoo hoo, Zooru zooru, it is way of enjoying good taste, is not bad manner.
➜Go to Ra-men's manner
➜Go to kind of Ra-men

麺類を食べることも多いです。蕎麦やうどんも古くから人気がありますが、中国から伝わった中華料理の拉麺が日本独自に進化していて全国各地に味付けの違うラーメンがあります。北の北海道は寒いので料理が冷めない様に身体が温まるように味噌ラーメン、濃い味の醤油ラーメンが人気で東京はやや味付けの薄い醤油ラーメン、醤油ととんこつスープを合わせたとんこつ醤油ラーメンがあり、九州はとんこつラーメンが多いです。さっぱりとした塩ラーメンも人気があります。スープは肉や魚、野菜で出汁を取り、味噌、醤油、塩、とんこつなどで味付けをします。麺も地方によって特徴があり、焼き豚やメンマ、野菜、ネギなどを乗せて食べます。出来立ての熱い内に麺をフーフー覚ましながら外の空気と一緒にズルズルと音を立てて口の中に入れるのが、美味しいラーメンの食べ方です。マナーが悪いのではありません。
ラーメンのマナー
ラーメンの種類
posted by RWC2019 at 10:47| Comment(0) | ABOUT JAPAN | このブログの読者になる | 更新情報をチェックする
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